Medy a včelie výrobky

Med je zmes cukrov, vody, a iných zložiek. Špecifické zloženie medu závisí najviac od zmesi kvetov navštívených včelami, ktoré med produkovali a líši sa podľa lokality, obdobia, sezóny a jednotlivých včelstiev. Výhodou medu je jeho nízky glykemický index. Obsahuje množstvo telu prospešných látok ako minerálne látky a stopové prvky: draslík, vápnik, sodík, horčík, fosfor, jód, meď, zinok, železo, vitamíny: B1, B2, B3, B5, B6, C, D, H, K, E, organické kyseliny: glukózová, citrónová, jablčná, ďalej aminokyseliny, enzýmy, antioxidanty, aromatické látky, peľ. Med má mnoho zaujímavých prívlastkov a pomenovaní, ako tekuté zlato, elixír života alebo hojivý zázrak. Je tomu tak vďaka množstvu jeho blahodárnych účinkov na zdravie.

Zobrazuje sa všetkych 11 výsledkov

Zobrazuje sa všetkych 11 výsledkov